Περιμένοντας τον πάμπορο στήν προβλήτα του λιμανιού, 1908

Στην ανάρτηση “Μιά μοντέρνα Ελληνική εκκλησία”, Βαρώσι 1908 αναφέρθηκε η σειρά απο 59 γυάλινες πλάκες διασκοπίου (lantern slides) σαν οπτικό βοήθημα για μια διάλεξη του A.J.  Sargent υπό τον τίτλο “The sea road to the east: lecture II — Malta to Aden”.

Μια από τις άλλες ωραίες απόψεις είναι η απεικόνιση της προβλήτας αποβιβάσεως επισκεπτών στο λιμάνι της Αμμοχώστου. Η σκηνή λήφθηκε το 1908 από  πλοίο που προσεγγίζει (μάλλον το πλοίο που θα μετέφερε τον φωτογράφο της σειράς των πλακών διασκοπίου).

Η προβλήτα του λιμανιού το 1908

Η προβλήτα του λιμανιού το 1908

Η φωτογραφία λήφθηκε λίγο μετά από την αποπεράτωση των εργασιών εμβάθυνσης και επέκτασης του λιμανιού το 1904 από την εταιρία Coode and Partners.

Στα αριστερά διακρίνεται η πύλη της Θάλασσας (Sea Gate). Στο κέντρο διακρίνεται μια από τις τρείς αψίδες που άνοιξαν οι Άγγλοι όταν έγιναν οι πρώτες εργασίες στο λιμάνι για να διευκολύνεται η επικοινωνία με την παλιά πόλη. Επίσης διακρίνονται άμαξες τύπου καμπριολέ με τις οποίες γινόταν το ταξίδι μεταξύ της παλιάς πόλης και των Βαρωσίων. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονται και διάφοροι πλανοδιοπώλες που προσπαθούσαν να πουλήσουν πραμάτειες όπως φωτογραφικά δελτάρια και κεντήματα.

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s