Αεροφωτογραφία ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου 1956

Στο τέλος του καλοκαιριού του 1956 οι Γάλλοι και οι Βρεττανοί σχεδίαζαν την κατάληψη της διώρυγας του Σουέζ μετά την κρατικοποίηση της διώρυγας απο τον Αιγύπτιο ηγέτη Νασσερ.

Η Κύπρος θα χρησιμοποιόταν σαν ορμητήριο για την πολεμική επιχείρηση και ετσι στρατιωτικές δυνάμεις πεζικόυ, ναυτικού και αεροπορίας των 2 δυνάμεων αρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κύπρο. Η Αμμόχωστος ηταν η βασική ναυτική βαση για τους Αγγλογάλλους.

Η Γαλλική πολεμική αεροπορία φωτογράφισε ολες τισ περιοχές που θα φιλοξενούσαν Γαλλικές δυνάμεις. Το αρχείο του ιστολογίου διαθέτει την πανοραμική φωτογραφία της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου.

IMG_0002

Διακρίνουμε την παλιά πόλη, το λιμάνι και ολες τις ενορίες της Αμμοχώστου (πλην της Σαλαμίνας). Στα νότια βλέπουμε την Δερύνεια καθώς και την λίμνη Παραλιμνίου.

Εχουμε επίσης καθαρή αποψη της περιοχής του Αγιου Μέμνωνα (διακρίνεται και το σπίτι και το περιβόλι της οικογένειας του συγγραφέα). Στα δεξιά του δρόμου της Δερύνειας διακρίνεται το γνωστό (και μεγάλο) περιβόλι της Πέρτζιαινας.

Advertisements

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s