Αναμνηστική φωτογραφία της Ανόρθωσης, Φώτο Βασιλείου 1971

Το φωτογραφείο Κώστα Βασιλείου ηταν πασίγνωστο στην Αμμόχωστο για την υπηρεσία του για την αποθανάτιση χιλιάδων προσωπικών στιγμών του κόσμου της Αμμοχώστου. Μια λιγότερο γνωστή πλευρά του ηταν η παραγωγή καρτ ποστάλ τησ περιοχής οπως και αναμνηστικές φωτογραφίες γεγονότων που σημάδεψαν την ζωή της πόλης (π.χ. ΕΟΚΑ, αθλητισμός).

Το 1971 διατέθηκε αναμνηστική φωτογραφία της «Μεγάλης Κυρίας» (Ανόρθωσις). Η φωτογραφία είναι δημιούργημα του Βασιλείου με όλες τις κάρτες των ποδοσφαιριστών του 1970 για την περίοδο 1970-71 όταν η Ανόρθωσις κατέκτησε το κύπελλο.

Εικόνα

Τα ονόματα φέρνουν πίσω μνήμες «ειδώλων». Επίδοξοι τερματοφύλακες τον Φάνο, η οι κεφαλιές του Καρά οπως και οι ντρίπλες του Αντωνάκη!.

Οι παίκτες εμφανίζονταν επίσης και στίς κάρτες που σχεδόν κάθε μαθητής (και επίδοξος ποδοσφαιριστής) μάζευαν με μανία!. Ο φίλτατος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναπολεί τον (συνήθως μάταιον) αγώνα να συμπληρώσει κάποιος ολες τις κάρτες στην σειρά παικτών (συμπεριλαμβανομένης και της «στάμπας») για να κερδιθεί «μιά μάππα».

Ετικέτες:

Σχολιάστε